Vriendendienst 29 januari

Zie je het nog wel?
Heb je weleens op een heldere avond naar de hemel staan kijken?
Hoe langer je kijkt hoe meer sterren je ziet, daar tussendoor de donkerte van het heelal, eindeloos. Je kunt er in verdwalen, je heel klein voelen.
Maar je ook bewust worden van Gods grote majesteit.
Staan we niet allemaal vol ontzag te kijken naar een dreigende lucht met donderwolken om je even later te verwonderen over een regenboog in al zijn kleuren?
Een teken van hoop maar ook een prachtige samensmelting van zon en regen.
Heb je weleens aan de waterkant gestaan? Wanneer je de tijd neemt zul je steeds meer leven ontdekken, op het water, in het riet en onder water. Dieren in veld en bos voelen feilloos de seizoenen aan. In het voorjaar horen we de weidevogels roepen. In het najaar trekken ze weg en zijn het de reeën die zich laten horen.
De bloemen en gewassen, allemaal uniek, van bol of zaadje tot uitbundige bloei of bescheiden groen.
Overal om ons heen zijn wonderen van Gods schepping. Zo kunstig gemaakt, zo bijzonder, zo volmaakt.
Al die kostbaarheden hebben we als mens gekregen, prachtige geschenken van onze Schepper. Het grootste wonder zijn we zelf, de mens, God heeft hem bijna goddelijk gemaakt.
Neem je er nog wel de tijd voor om er van te genieten? Sta je er bij stil? Zeg je tegen jezelf en anderen: “Zie je het nog wel?”
Het wonder van Gods schepping, daar gaan we over horen en van zingen, in de Vriendendienst van 29 januari in de Hervormde Kerk van Zwartsluis.

Kom je ook en neem je een vriend of vriendin mee?
Van harte welkom

Naar het overzicht