Uitnodiging Vriendendienst 27 november

Vriendendienst 27 november
Op de eerste adventszondag is er weer een Vriendendienst.
Advent is een periode van verwachting, we steken een kaars aan
en zien uit naar het licht van Kerst. Maar kunnen we ook verder kijken?
We knielen bij de kribbe neer maar kunnen we ook knielen aan de voet van het kruis? Daar is geloof voor nodig. Er is geloof voor nodig om het grote offer van onze Heer te kunnen bevatten.
Het thema voor deze dienst is: Groeien in geloof. Desiré Uwamahoro gaat ons laten zien dat het Gods wil is, dat we groeien in geloof. Zijn woord is de bron, Hij wijst ons de weg.
Het zaadje van het geloof is in ons hart geplant, het mag gaan groeien. Het plantje hangt er soms maar slap bij, er zijn momenten in ons leven dat het vertrouwen in God ver weg is, dat je het allemaal niet zo meer weet. Toch sterft het plantje niet, omdat de wortels steeds dieper afdalen op zoek naar water uit de bron. Groeien in geloof heeft ook te maken met alle zintuigen openzetten en je verwonderen over wat je hoort, ziet, proeft, voelt, denkt en ervaart.
Laten we voor deze vriendendienst onze zintuigen openzetten. Horen wat God ons te zeggen heeft. Voelen welke vriend aandacht nodig heeft, wie we uit kunnen nodigen om ook te proeven van het levende water. Laten we dat biddend doen, want een echte vriend brengt zijn of haar vrienden aan de voeten van Jezus.
Psalm 25 zegt het heel duidelijk, een gebed wat we dagelijks kunnen bidden. “Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij, want U bent de God die mij redt. Op U blijf ik hopen elke dag weer.”
Van harte welkom op zondag 27 november om 19:00 in de Gereformeerde kerk vrijgemaakt.

Naar het overzicht