Uitnodiging Vriendendienst 23 juni

Onvolmaakt vertrouwen

Wanneer je vaste grond onder je voeten hebt, dan gaat het je goed, dan weet je waar je op steunt, je hebt er vertrouwen in.
Maar wanneer het stormt in je leven, dan kan die vaste grond zomaar in drijfzand veranderen. Heb je dan nog wel vertrouwen of slaat de twijfel toe?
Waarom lijkt het dat God soms wel, en op andere momenten soms niet ingrijpt?
In de komende Vriendendienst gaat we kijken naar dit soort vragen. Aan de hand van een verhaal uit de bijbel van Petrus en Jezus uit Mattheus 14 gaan we op zoek.. Een verhaal waar Petrus zo maar uit de boot stapt en over het water loopt, vol vertrouwen naar Jezus toe. Wanneer hij begint te twijfelen en bang wordt dan zinkt hij weg. Ik ben het, zegt de Heer, kom maar met Mij mee naar de overkant. Wees maar niet bang, zegt Hij, hier is mijn hand. Jezus reikt Petrus, en ons de hand, roept ons. Zoals je een kind bij de hand neemt: Kom maar, dan gaan we samen.
We hebben Jonathan Pellegrom uitgenodigd om met ons na te denken over dit thema, over deze vragen. Niet voor de kant-en-klare antwoorden, maar wel voor het eerlijke verhaal hoe vertrouwen op God nu echt werkt in het dagelijks leven. Jonathan werkt met zijn gezin in Rotterdam. Verbonden aan Youth for Christ werken ze voor jongeren die in gebrokenheid leven. Ze willen deze jongeren de onvoorwaardelijke liefde van God laten zien en hen helpen op de weg naar herstel.
Van harte welkom in de Vriendendienst op 23 juni in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat. We beginnen om 19.00 uur. Misschien ken je iemand die het spannend vind om naar de kerk te gaan, geeft hem of haar de hand en zeg: Kom, dan gaan we samen!

Naar het overzicht