Uitnodiging Vriendendienst 21 januari

Laad me met rust!
Misschien is december wel de maand waarin we het meest
verlangen naar rust. Het is een maand met vieringen,
feestelijkheden en samenkomsten. We zijn er maar druk mee
en dan roep je soms: “Laat me met rust!”
Als je deze zin hoort dan leggen we de verantwoordelijkheid
dus bij de ander neer. Die moet ons met rust laten.
Het thema van de Vriendendienst zegt het iets anders, niet laten maar laden. Die ene letter verschil maakt dat de rust echt tot ons komt. Wanneer je geladen wil worden met rust dan moet je deze ook willen ontvangen, de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Want wees eens eerlijk, heb jij de rust gevonden om te knielen bij de kribbe en de stilte te horen in Stille nacht? En hoe is dat nu, in januari?
Ds. Arjen van der Spek hoopt in de komende Vriendendienst te spreken en schrijft er het volgende over: Er is iets vreemd aan de hand met RUST. Het lijkt of iedereen er behoefte aan heeft want waarom zeggen mensen dan zo vaak dat ze heel erg druk zijn? Maar dan denk ik: wil je nu echt meer rust in je leven? Waarom doe je dat dan niet? Want je wilt ook niks missen. Ik heb eens aan iemand gevraagd die met een burn out thuis zat: Hoe zag je weekend er uit? Wel, ondanks de burn out was het weekend overladen vol. Allemaal zogenaamde verplichte afspraken, want wat zouden mensen zeggen als je daar niet aan mee deed? En daarbij door er aan deel te nemen had je ook het gevoel dat je erbij hoorde. Maar waar was de rust?
In de bijbel gaat verlangen naar rust vaak samen met verlangen naar God. Daar willen we het in de Vriendendienst over hebben en over zingen. Komt u, kom jij naar de Vriendendienst? Neem gerust eens een vriend of vriendin mee, want een echte vriend brengt zijn of haar vrienden, ook voor rust, aan de voeten van Jezus.
Van harte welkom op 21 januari om 19.00 in de Zomerkerk aan de Zomerdijk.

Naar het overzicht