Collectedoel Diaconie Heilig Avondmaal zondag 29 januari 2017

Wereld Lepra Dag 2017

Van lepra tot parel!

Apeldoorn - Lepra is een oude ziekte die al in de tijd van de Bijbel voorkwam. Maar ook nu, in de 21e eeuw eist deze afschuwelijke ziekte nog honderdduizenden slachtoffers per jaar.
Daarom wordt ieder jaar op de laatste zondag van januari aandacht gevraagd voor de mensen die lijden onder de gevolgen van deze ziekte.
Tijdens Wereld Lepra Dag van zondag 29 januari 2017 wordt wereldwijd stil gestaan bij het lot van leprapatiënten, zoals bijvoorbeeld Rajina. Ze is pas 10 jaar oud, maar maakt zich nu al grote zorgen. De witte vlek op haar arm is daar de oorzaak van. Het is lepra! En ze weet als geen ander wat dat betekent. Ze heeft het al vaker bij anderen gezien. Als je lepra hebt, wil niemand meer met je te maken hebben; mensen jagen je weg. Iedereen mijdt je uit angst voor besmetting.
Nog steeds worden duizenden leprapatiënten door dorpsgenoten, kennissen en soms zelfs familie buitengesloten. Tweeduizend jaar geleden was dit niet anders. Melaatsen werden met afschuw gemeden. Maar Jezus had hen lief en raakte hen aan.
Met dit voorbeeld van Jezus voor ogen zetten onze artsen en verpleegkundigen in India zich met passie in voor leprapatiënten. Ook Rajina wordt in ons ziekenhuis liefdevol geholpen.
Ze krijgt medicijnen en fysiotherapie. Maar ook aandacht en liefde, zodat Rajina weet dat ook zij van waarde is, een parel in de ogen van God en mensen!

Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?
Hartelijk dank!

 

Naar het overzicht