Adventproject 27 november

Ik kan niet wachten!

Deze advent periode volgen we het project ‘Ik kan niet wachten’. De tijd van advent is een tijd van wachten. We wachten op de komst van Jezus. Elke week gaat het over verschillende personen ui de Bijbel die elk op hun eigen manier achten op Jezus. De kring wordt steeds groter. De wereld wacht. Wacht jij mee?

Elk basisschoolkind heeft adventsboekje voor thuis met een advent poster en stickers ontvangen. Zo kan je niet alleen op zondag in de kerk, maar ook thuis tijdens de advent periode stukjes lezen en leuke opdrachten/werkjes doen rondom het thema.

1e advent zondag 27 november
Wachten op de dag dat jezus terugkomt
We lezen vandaag: ‘Wacht op de dag dat de Heer terugkomt.’ De tekst gaat over wachten op de dag dat Jezus terugkomt en dat Gods nieuwe wereld er zal zijn. In de tijd dat deze Bijbeltekst geschreven werd wachtten de mensen daar al op. Jezus belooft zelf: ‘Gods nieuwe wereld is dichtbij. Geloof dat goede nieuws!’ (Marcus 1:15). Na zijn dood en opstanding gaat Jezus naar de hemel. Engelen beloven dan aan de leerlingen dat Jezus terug zal komen op de wolken (Handelingen 1:9-11). Jezus heeft door zijn leven al laten zien hoe Gods nieuwe wereld eruit komt te zien. Maar die nieuwe wereld is er nog niet. We moeten wachten tot Jezus zelf terugkomt op aarde en Gods nieuwe wereld er echt helemaal zal zijn.

2e advent zondag 4 december
Maria wacht op de komst van Jezus

3e advent zondag 11 december
Jozef wacht op de komst van Jezus

4e advent zondag 18 december
Simeon en Hanna wachten op de komst van Jezus

Kerst zondag 25 december
Wijze mannen verwachten de nieuwe koning

Naar het overzicht