Nieuws

Viering zondag 19 juli

Geschreven op

Zondag 19 juli om 10 uur in de Hervormde Kerk te Zwartsluis: zelfbeheersing als vrucht van de Geest. Jezelf onder controle houden - wie wil dat nu niet? Maar lastig genoeg. Kan dat eigenlijk wel...? En jawel, Mixed heeft weer een lied ingezongen! Lees meer »

Let op: uitnodiging voor diensten verandert

Geschreven op

Let op: uitnodiging voor diensten verandert De afgelopen twee zondagen werd ongeveer een kwart van de gemeenteleden uitgenodigd. Beide keren bleek dat er in de kerk nog heel wat plaatsen onbezet waren. Er zijn natuurlijk mensen op vakantie, en een aantal gemeenteleden dur... Lees meer »

Bezinning rondom LHBT

Geschreven op

In het najaar van 2019 hebben we een gemeenteavond gehad over LHBT. We hebben u toen beloofd dat er een vervolg zal komen. Daarom is er de afgelopen tijd in Onderweg regelmatig informatie verschenen over dit onderwerp. De 5 delen zijn nu ook via de website beschikbaar. Lees meer »

Kerkdienst 12 juli

Geschreven op

Zondag 12 juli om 10 uur in de Hervormde Kerk te Zwartsluis: opnieuw een aspect van de vrucht van de Geest. Dit keer over trouw oftewel geloof, afhankelijk van welke vertaling je kiest. Wat ze met elkaar te maken hebben? Dat gaat allemaal duidelijk worden! Lees meer »

Viering zondag 5 juli

Geschreven op

Zondag 5 juli om 10 uur in de Hervormde Kerk te Zwartsluis: liefde als vrucht van de Geest. Maar wat is liefde eigenlijk? Genegenheid, een warm gevoel, een goede daad, verliefdheid, hartstocht, kiezen voor de ander...? We laten ons leiden door de Geest! Lees meer »

Gratis download zomerpakket Bijbel Basics

Geschreven op

Gratis download zomerpakket Bijbel Basics In verband met de zomervakantie bieden wij de komende zondagen geen aangepast Bijbel Basics materiaal aan voor thuis. Wel is er een zomerpakket ontwikkeld voor kinderen waar ze thuis, op vakantie of in de kerk zonder veel voorbere... Lees meer »

Kerk gaat weer open: u wordt van harte uitgenodigd!

Geschreven op

Voorwoord Het coronavirus heeft in onze maatschappij heel wat te weeg gebracht. De opgelegde maatregelen zijn ook de kerken niet voorbijgegaan. Gelukkig konden wij elke zondag via de techniek met elkaar verbonden zijn. Lees meer »

Viering avondmaal 21 juni

Geschreven op

Zondag 21 juni om 10 uur gaat de online viering over vreugde als vrucht van de Geest. We ontvangen het brood en de vrucht van de wijnstok in opdracht van Jezus. Helaas deze keer nog niet op de gewone manier: in de kerk wordt het gedeeld, u/jij kunt thuis meevieren. Lees meer »

Overstapdienst

Geschreven op

Zondag 28 juni Om 10 uur de overstapdienst Thema: Annedieke en Skye nemen afscheid van kinderkerk Wij nodigen jullie uit om mee te kijken Via Kerkdienstgemist.nl En laat je verrassen! Lees meer »

Wegwijs in geloof en theologie: Verdieping voor Geïnteresseerden

Geschreven op

Wie zich grondig wil verdiepen in het christelijk geloof, is bij de cursus Theologische Verdieping voor Geïnteresseerden (TVG) aan het juiste adres. Geloof en kerk hebben in de loop van de geschiedenis op tal van manieren vorm gekregen. Dat wordt uitgelegd. Lees meer »