Gezocht : Familie Over de Linde

Fam. Over de Linde of fam. Overdelinde?

Bij ds. H.O. ter Beek is een mail binnengekomen van de fam. Hubert Timmenga uit Vancouver.

De fam. Timmenga heeft in haar bezit een Statenbijbel die was gegeven aan Simon Over de Linde (of Overdelinde) en Poulina de Goede in 1895 voor hun huwelijk in Zwartsluis.
De familie Timmenga vraagt of er nazaten zijn van de familie. Zij zoeken contact met deze familie omdat ze vinden dat de Bijbel terug behoord te gaan naar de eigenaars.
Dhr. Thijs Oosterhof, archivaris van de gereformeerde kerk heeft al enig zoekwerk verricht en komt o.a. tot het volgende: De familie Over de Linde was ingeschreven in de NH-kerk. Er waren meerdere gezinnen Over de Linde(Overdelind)e, maar deze zijn waarschijnlijk meegegaan met het verhuizen van de borstelfabriek Jacobs naar Schiedam, ten tijde van WO I. In Schiedam kom ik Over de Lindes (Overdelindes) tegen, vrijwel zeker afkomstig uit Zwartsluis.

Kunt u de fam. Timmenga helpen op hun zoektocht? Mocht dit niets opleveren dan wil de fam. Timmenga de Statenbijbel schenken aan de Hervormde Gemeente te Zwartsluis

Contactpersoon Alie Kisjes-Everts, mailadres: a.kisjes2@kpnplanet.nl.