Collectedoel 28 februari

Collecte Kerk in Actie Diaconaat: Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland

In de meeste gemeenten van de Protestantse Kerk wordt op zondag 28 februari 2016 gecollecteerd voor de ondersteuning van Kerk in Actie Diaconaat: Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Onbezorgd, vrolijk en vol vertrouwen. Zo zijn kinderen. Toch leven er veel kinderen in Nederland die niet zo zijn. Kinderen in asielzoekerscentra bijvoorbeeld. Ze lopen rond met grote zorgen over hun ouders, over de toekomst en over het land waarvandaan ze zijn gevlucht.
Stichting de Vrolijkheid zorgt ervoor dat kinderen in Nederlandse AZC’s elke week een plek hebben waar ze even onbezorgd kunnen spelen, knutselen of muziek maken. Zo’n plek is ook de kinderwinkel in Den Haag. Hier zijn kinderen welkom uit gezinnen waar armoede en werkloosheid voor grote problemen zorgen. In de Kinderwinkel kunnen ze even op adem komen.
Zondag 28 februari 2016 is de collecte bestemd voor diaconale projecten in Nederland van Kerk in Actie.