500 jaar Reformatie

Reformatieherdenking in Hervormde Kerk Zwartsluis
Programma:
Spreker: Prof.dr. Herman J. Selderhuis uit Hasselt over het thema 'Kerk op de pauzeknop - 500 jaar Reformatie en de kerk van morgen'.
Stellingen van catechisanten uit Zwartsluis voor deze tijd
Muzikaal intermezzo over een Lutherlied door Margriet Huls-Bosma (fluit) en Henk Schoonewelle (orgel)
Na afloop koffie/thee/koek in Het Trefpunt
Toegang vrij; collecte voor de onkosten

Alle kerken in Zwartsluis doen mee aan de herdenking van 500 jaar Reformatie in 2017.
Een landelijk comité heeft voor elke maand van 2017 een provincie aangewezen om activiteiten te organiseren.
Overijssel mag beginnen in januari 2017 en dat heeft het pastores overleg van de drie kerken doen besluiten een ad hoc werkgroep te formeren die e.e.a. mag gaan invullen.
De eerste bijeenkomst is op woensdag 25 januari a.s.
Dan hoopt prof. dr. J.H. Selderhuis, woonachtig in Hasselt, in onze plaats een causerie, een manier om op luchtige wijze een onderwerp te bespreken, te houden over deze historische gebeurtenis.

de werkgroep,
Froukje Halfmouw en Roel Huls,